Ministerul Dezvoltării anunţă, luni, că au fost depuse cereri pentru peste 2 miliarde de euro în primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Valul renovării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Valul renovării, au fost depuse 1.503 de cereri de finanţare, în valoare totală de 2,34 miliarde de euro”, anunţă, luni, Ministerul Dezvoltării, într-un comunicat de presă 

Potrivit ministrului Cseke Attila, programul de renovare a clădirilor derulat de Ministerul Dezvoltării este un succes.  

”A fost un program transparent, bine pregătit, astfel că beneficiarii au accesat rapid şi eficient fondurile", declarat ministrul Dezvoltării.  

Ministerul Dezvoltării a lansat, luni, la ora 10:00, cea de-a doua rundă de apel, cu un buget disponibil de 985.405.000 de euro, pentru proiecte care vizează eficientizarea energetică şi consolidarea seismică a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice, cu finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, gestionat de Ministerul Dezvoltării. 

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru renovarea integrată a clădirilor publice, pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale, precum şi pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice la nivel local. 

Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online, de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, până la data de 23 octombrie 2022, ora 23:59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare şi contractare este 31 decembrie.

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.