Infrastructura rutieră din judeţul Dolj va fi modernizată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), cu o investiţie de 169,36 milioane lei (37 de milioane de euro), a anunţat, miercuri, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din suma totală,  valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 165,4 milioane de de lei (36,2 milioane euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului, se mai arată în comunicat.

Contractul de finanţare a fost semnat de viceprim-ministru Sevil Shhaideh şi vizează modernizarea DJ 552: Craiova - Mofleni - Bucovăţ - Terpeziţa - Sălcuţa - Vîrtop - Caraula - Cetate.

Astfel, vor fi modernizaţi 67,6 km de drumuri judeţene conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T) şi se vor construi 21,2 km de piste pentru biciclişti, 14 staţii de autobuz pentru transport public de persoane, precum şi alte elemente destinate creşterii siguranţei rutiere.

„Este un proiect extrem de important atât pentru judeţul Dolj, cât şi pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, de acest drum judeţean beneficiind nu doar cei peste 300.000 de locuitori care au acces direct la infrastructura rutieră din zonă, dar şi agenţi economici şi potenţiali investitori, operatori de transport, participanţi la trafic, turişti”, a declarat Shhaideh.

În programul de guvernare sunt prevăzute, prin intermediul Programului Operaţional Regional, 8,25 miliarde de euro pentru sprijinirea a 3.000 de IMM-uri, reabilitarea termică a peste 100.000 de gospodării, reabilitarea a peste 45 de monumente istorice, construirea a 3 spitale, cadastrarea a peste 5,76 de milioane de hectare şi altele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.