Ministerul Dezvoltării anunţă, miercuri, că mai mult de jumătate dintre fondurile alocate pentru Valul Renovării din PNRR au fost accesate, după depunerea a 712 cereri pentru eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a clădirilor multietajate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste jumătate din fondurile alocate pentru Componenta 5 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Valul Renovării au fost accesate de autorităţile locale şi centrale, ca urmare a depunerii a 712 cereri pentru eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a clădirilor multietajate rezidenţiale şi publice”, a transmis, miercuri, Ministerul Dezvoltării, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului, apelul de proiecte a fost deschis, vineri, 1 aprilie, bugetul total fiind de 2,8 miliarde de euro şi, în prezent, mai sunt disponibile 1.376.925.376 de euro.  

Pentru eficientizarea energetică moderată sau aprofundată a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice, autorităţile locale mai pot depune cereri de finanţare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas în acest moment.  

Numărul proiectelor depuse şi bugetul rămas pot fi consultate, în timp real, la adresa: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.