Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat, miercuri, peste 500 de milioane de lei, în vederea decontării facturilor pentru 819 de obiective de investiţii realizate prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit MDLPA, pentru etapa I, a fost plătită suma de 20.692.215,44 lei pentru 49 de obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 568.872.605,48 lei pentru 770 proiecte de investiţii.
 
”Am aprobat decontarea facturilor depuse la minister până pe data de 20 noiembrie 2020 pentru PNDL I (perioada 2016-2021) şi PNDL II, astfel încât să asigurăm sumele necesare UAT-urilor pentru plata facturilor către constructori”, a menţionat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.
 
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. 
 
Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii.
 
În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora sunt publice şi pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secţiunea Lucrări Publice, Programul naţional de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiţii, iar transferurile lunare sunt publicate în secţiunea Plăţi.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.