Ministerul Dezvoltării anunţă, luni, că a deschis apelurile de proiecte pentru reţelele de gaze finanţate prin programul "Anghel Saligny".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de astăzi şi până pe 26 aprilie 2022, autorităţile locale sunt aşteptate să depună cereri de finanţare, prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", pentru proiecte care vizează sisteme de distribuţie a gazelor naturale, inclusiv a branşamentelor, precum şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale”, a transmis, luni, Ministerul Dezvoltării.  

Ministrul Cseke Attila a precizat că Ordinul comun privind aprobarea Normelor metodologice a fost publicat în Monitorul Oficial al României.  

”Din acest moment, autorităţile locale pot cere finanţare pentru proiectele prin care vom realiza 2.500 km de conducte de gaze şi vom branşa 150.000 familii la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale", a subliniat ministrul dezvoltării. 

Ministerul a pus la dispoziţia autorităţilor locale şi platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, prin care se pot depune cererile de finanţare conform ghidului disponibil atât pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (www.mdlpa.ro), cât şi în platforma electronică investitii.mdlpa.ro. 

Selecţia obiectivelor de investiţii se va realiza, ulterior perioadei de depunere a cererilor de finanţare, pe baza criteriilor prevăzute de legislaţia în vigoare, cuprinse în Normele metodologice. 

Ministrul Cseke Attila a reamintit că, prin Programul "Anghel Saligny", sunt alocate 50 de miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi gaz, iar, în urma preluării finanţării altor 105 de proiecte de reţele de gaz de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, bugetul total se va ridica la 55,5 miliarde de lei. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.