Încă 31 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunţat ministrul Cseke Attila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acestea se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja şi care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM, arată comunicatul de presă al instituţiei..

În urma deciziei de marţi, autorităţile publice locale vizate vor semna contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării. Astfel, poate fi demarată procedura de achiziţie publică şi, ulterior acesteia, pot fi demarate lucrările de construcţii.

Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi distribuţia gazelor naturale, a reamintit ministrul Cseke Attila, conform sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.