Guvernul României a aprobat, în şedinţa de marţi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, atestarea ca zone cu resurse turistice 21 de localităţi din 11 judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este vorba despre localităţile:

-        Ticuşu (jud. Braşov);

-        Vama Buzăului şi Scorţoasa (jud. Buzău);

-        Dobreşti (jud. Bihor);

-        Fârliug (jud. Caraş-Severin);

-        Recea Cristur, Dăbâca, Geaca, Vad, Ţaga, Bonţida, Panticeu şi Bobâlna (jud. Cluj);

-        Goieşti şi Bratovoeşti (jud. Dolj);

-        Lupeni şi Pui (jud. Hunedoara);

-        Bălţaţi (jud. Iaşi);

-        Gurghiu (jud. Mureş);

-        Benesat (jud. Sălaj);

-        Niţchidorf (jud. Timiş).

”Prin promovarea ca zone cu resurse turistice, aceste localităţi vor beneficia de şanse mai mari de dezvoltare, prin atragerea fondurilor europene, ȋn condiţiile ȋn care proiectele de infrastructură turistică, tehnică şi de protecţia mediului vor fi promovate cu prioritate, prin programele naţionale, regionale şi judeţene de dezvoltare”, au transmis oficialii ministerului.

Aceştia explică faptul că actul normativ modifică anexele Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 142/2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional, Secţiunea a VIII-a - zone cu resurse turistice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.