Ministerul Comunicaţiilor intenţionează să implementeze un sistem de premiere a performanţei personalului Poştei Române, valabil în primul rând pentru managementul companiei, dar care ar putea extins pentru toţi angajaţii, a declarat, pentru News.ro, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania de stat Poşta Română se află acum în plin proces de reorganizare, după ce procesul de privatizare demarat anul trecut a eşuat.

Creşterea veniturilor companiei nu se poate realiza decât printr-o gestionare performantă, dar şi o reducere a cheltuielilor existente, consideră ministrul.

Planurile de restructurare au creat neliniştite în rândul angajaţilor, care organizează sâmbătă un miting în Piaţa Victoriei.

Poşta Română a anunţat că a obţinut anul trecut un profit brut de 19,2 milioane de lei (4,3 milioane de euro), ca urmare a reducerii cheltuielilor, în condiţiile în care compania se confruntă cu o scădere a încasărilor din activitatea de bază.

Pentru compania de stat, 2015 este al doilea an la rând pe profit, câştigurile venind după o perioadă de cinci ani de pierderi. În 2014, Poşta a înregistrat un profit net de 22,8 milioane de lei (circa 5 milioane de euro).

În încercarea de a-i motiva pe angajaţi, ministerul pregăteşte un sistem de premiere a performanţei acestora, sistem care-i va viza în primul rând pe manageri, dar care ar putea fi extins la toţi angajaţii.

Acastă măsură face parte dintr-un plan mai amplu de reducere a pierderilor şi de consolidare financiară care ar pregăti compania pentru listare, a explicat Bostan.

”În primul rând, se dezvoltă o strategie a companiei pe o perioadă de cinci-şapte ani, cu previziunile financiare aferente, precum şi a factorilor de influenţă a acestor evoluţii”, a afirmat Bostan. 

Procesul de priviatizare încheiat fără succes obligă practic autorităţile să consolideze compania, să diversifice activitatea şi să aducă serviciile în secolul 21, consideră ministrul.

Ministerul vrea să demareze un proces transparent de listare a Poştei Române la Bursa de Valori Bucureşti. Despre această măsură se discută de anul trecut, dar nu se ştie data la care va fi finalizat procesul de evaluare.

Poşta Română are o reţea de circa 5.600 de oficii poştale, cea mai extinsă din România, şi peste 25.000 de angajaţi. Compania este controlată de Ministerul Comunicaţiilor, care deţine 75% din acţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.