Ministerul Comunicaţiilor a depus joi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) un raport al corpului de control referitor la nereguli descoperite la compania de stat Poşta Română, legate de procedurile de achiziţie publică şi contractele de închiriere a spaţiilor, raport întocmit în urma unui control care a avut loc în perioada 26 august - 30 septembrie, potrivit datelor trimise de minister, la solicitarea News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Controlul a fost efectuat în baza actelor şi documentelor puse la dispoziţie de Poşta Română, au precizat oficialii Ministerului Comunicaţiilor.

”Dintre aspectele supuse verificării, Corpul de control al MCSI a sesizat mai multe nereguli, dintre care precizăm: nereguli identificate la procedurile privind achiziţia publică pentru IT&C; nereguli la încheierea contractelor de închiriere a spaţiilor, cât şi la derularea procedurii privind achiziţia de maşini”, se arată în răspunsul transmis News.ro.

Pe baza acestui raport, procurorii DNA vor lua sau nu decizia începerii urmăririi penale.

În luna martie a acestui an, compania a făcut plângere penală, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, împotriva unor inspectori din Ministerul Finanţelor, după ce aceştia au făcut un amplu control la sediul Poştei, considerat abuziv de către conducerea societăţii de stat.

Poşta Română ar putea primi o capitalizare de 50 milioane euro de la stat şi de la Fondul Proprietatea, pentru a-şi plăti datoriile, a declarat în septembrie preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

În acelaşi timp, compania ar putea fi nevoită să returneze câteva milioane de euro, din subvenţiile primite de la stat pentru concedierile colective şi pentru plata distribuţiei pensiilor, Comisia Europeană demarând o anchetă anul trecut în acest sens.

Poşta Română are circa 27.000 de angajaţi, fiind cel mai mare angajator din România. Compania a revenit pe profit în 2014, după ce a disponibilizat 3.650 de angajaţi în 2013, printr-o concediere colectivă.

În primul semestru din acest an, Poşta a înregistrat un profit net de 15,8 milioane de lei (3,5 milioane de euro), în creştere cu 2,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.