Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a publicat, miercuri, lista antreprenoarelor înscrise în cadrul programului Femeia Antreprenor 2022, în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute la finanţare. Sunt 9.520 de rfirme înscrise, iar 5.571 au obţinut punctajul maxim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAT a transmis, miercuri seară, că punctajele au fost acordate automat, în funcţie de opţiunile aplicantelor.  

”Felicitări tuturor antreprenoarelor din România care au aplicat! Îmi doresc ca numărul companiilor coordonate şi fondate de femei să fie cât mai mare, independent de domeniul de activitate! MAT va reprezenta mereu un sprijin pentru orice iniţiativă antreprenorială”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului. 

Pentru punctajele egale, conform legislaţiei în vigoare, departajarea a fost realizată ţinând cont de: 

  • punctajul obţinut la criteriul aferent domeniului de activitate (secţiunea A din criteriile de evaluare); 

  • punctajul obţinut la criteriul aferent investiţiei (secţiunea C din criteriile de evaluare); 

  • punctajul obţinut la criteriul aferent componentei de dezvoltare durabilă (secţiunea D din criteriile de evaluare); 

  • punctajul obţinut la criteriul cursurilor de pregătire antreprenorială (secţiunea E din criteriile de evaluare); 

  • punctajul obţinut la criteriul aferent cursurilor de competenţe digitale (secţiunea F din criteriile de evaluare); 

  • punctajul obtinut la criteriul aferent inserţiei pe piaţa muncii a unor categorii de personal (sectiunea G din criteriile de evaluare); 

  • valoarea exactă a procentului aferent investiţiei în echipamente; 

  • data şi ora înscrierii în program. 

”În continuare, va fi desfăşurată etapa de evaluare, care constă în analizarea informaţiilor transmise de către aplicante prin intermediul formularelor de înscriere. Astfel, în vederea admiterii cererilor de finanţare, echipa tehnică a ministerului şi personalul din cadrul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovarea Exportului vor verifica completarea tuturor câmpurilor de către solicitanţi, eligibilitatea codului CAEN Rev 2, inclusiv legăturile activelor achiziţionate cu fluxul activităţilor/subactivităţilor care sunt necesare desfăşurării activităţilor codului CAEN pentru care se solicită finanţare, precum şi încadrarea în categoria IMM şi declaraţiile asumate”, a transmis MAT. 

Ministerul precizează că, în funcţie de rezultatele evaluării, aplicantele vor primi fie decizie privind acceptarea de principiu la finanţare, fie decizie privind respingerea la finanţare.  

Instituţia precizează că există şi posibilitatea solicitării de clarificări suplimentare.  

”În acest sens, aplicantele au obligaţia de a urmări permanent contul de pe platforma granturi.imm.gov.ro şi informaţiile postate pe site-ul ministerului pentru a se asigura de respectarea termenelor procedurale. Totodată, subliniem că vor fi eligibile doar cheltuielile efectuate din contul de grant, special deschis de către beneficiar pentru implementarea proiectului, ulterior alocării grantului şi depunerii cofinanţării, şi care respectă lista de cheltuieli impusă de legislaţie”, a mai transmis MAT.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.