Ministerul Agriculturii a anunţat joi că, potrivit datelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), până la 17 octombrie, au fost plătiţi 191.799 fermieri, în cadrul campaniei de plăţi în avans pentru acest an, suma autorizată la plată fiind în valoare de 51,18 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reamintim că APIA a demarat acordarea plăţilor în avans în data de 16 octombrie, cu prioritate pentru fermierii care deţin suprafeţe cuprinse între 1 şi 10 ha, urmând ca din data de 25 octombrie să intre în a doua etapă de plată fermierii care au suprafeţe mai mari de 10 ha de teren agricol”, arată Ministerul Agriculturii, în comunicat.

Între 16 octombrie şi 30 noiembrie se pot efectua plăţi în avans de până la 70% în cazul plăţilor directe şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale.

Potrivit ministerului, plăţile se efectuează la cursurile de schimb valutar stabilite de către Banca Centrală Europeană, astfel: 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 28 septembrie, pentru platele finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) şi de 4,6585 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 29 decembrie 2017, pentru plăţile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.