Microsoft a anunţat luni planuri pentru înfiinţarea unui nou hub de inteligenţă artificială (AI) la Londra, axat pe dezvoltarea de produse şi cercetare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unitatea va fi condusă de Mustafa Suleyman, cofondatorul Google DeepMind, născut la Londra, pe care Microsoft l-a angajat luna trecută.

DE CE ESTE IMPORTANT

În calitate de susţinător principal al producătorului de ChatGPT OpenAI, Microsoft este lider mondial în tehnologia care se dezvoltă rapid. Dar concurenţa pentru talentul AI a crescut în toată Europa în ultimele 18 luni.

Microsoft ar putea încerca să atragă experţi de la alte companii axate pe inteligenţa artificială pentru a-şi dota noua unitate cu specialişti, cum ar fi de la DeepMind sau OpenAI.

Mişcarea reprezintă, de asemenea, o victorie pentru Marea Britanie, care a încercat să-şi consolideze acreditările ca superputere tehnologică de când a găzduit primul summit global privind siguranţa AI din lume, în noiembrie.

CONTEXT

Luna trecută, Microsoft l-a angajat pe cofondatorul DeepMind Suleyman pentru a conduce divizia internă Microsoft AI.

Suleyman a părăsit propria companie recent înfiinţată, Inflection AI, pentru a se alătura Microsoft, luând cu el zeci de membri ai personalului.

Mişcarea a primit critici din unele colţuri, deoarece transferul de personal a însemnat că Microsoft a evitat controlul de reglementare care vine de obicei cu o achiziţie tradiţională.

INVESTIŢII

Deşi rămâne neclar câte locuri de muncă va crea noul centru, anunţul se bazează pe angajamentul recent al Microsoft de a investi 2,5 miliarde de lire sterline (3,16 miliarde de dolari) în infrastructura centrelor de date şi de a îmbunătăţi abilităţile AI în Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.