Microsoft va depune un ultim efort de a-şi apăra oferta de 69 de miliarde de dolari pentru producătorul jocului ”Call of Duty”, Activision Blizzard, în faţa oficialilor antitrust din UE şi ai statelor membre, la o audiere închisă pe 21 februarie, a anunţat marţi compania de software din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a solicitat audierea după ce a primit o declaraţie de obiecţii din partea Comisiei Europene, în care instituţia avertizează cu privire la posibilele efecte anticoncurenţiale ale acordului.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a confirmat audierea.

Producătorul Xbox a anunţat achiziţia Activision Blizzard în ianuarie anul trecut,  pentru a-l ajuta să concureze mai bine cu liderii jocurilor video, Tencent şi Sony, dar a avut probleme de reglementare în Europa, Marea Britanie şi Statele Unite.

Microsoft ar urma să ofere soluţii pentru a răspunde îngrijorărilor autprităţilor de reglementare după audiere.

Compania a ajuns la un acord de 10 ani cu Nintendo pentru a pune la dispoziţie ”Call of Duty” pe consolele Nintendo, un remediu menit să convingă responsabilii din domeniul concurenţei, dar care a fost criticat de Sony, care doreşte ca preluarea Activision Blizzard să fie blocată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.