Microsoft a anunţat, luni, că va cumpăra firma de inteligenţă artificială şi de tehnologie a vorbirii Nuance Communications, pentru circa 16 miliarde de dolari în numerar, în cadrul dezvoltării strategiei sale cloud pentru sănătate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul are loc în timp ce ambele companii, care în 2019 au format un parteneriat pentru a automatiza activităţi administrative precum documentarea, profită de pe urma dezvoltării puternice a serviciilor de telemedicină, consultaţiile medicale transferându-se online în timpul pandemiei de Covid-19.

”Nuance oferă partea de inteligenţă artificială la livrarea serviciilor de îngrijire a sănătaţii”, a declarat directorul general al Microsoft, Satya Nadella, adăugând că ”Inteligenţa artificială este cea mai importantă prioritate, iar îngrijirea sănătăţii este cea mai urgentă aplicaţie”.

Oferta Microsoft, de 56 de dolari pe acţiune, este cu 22,86% mai mare faţă de cotaţia consemnată de titlurile Nuance la închiderea tranzacţiilor de vineri.

Nuance, cunoscută pentru lansarea sistemului de asistenţă Siri al Apple,  şi-a dublat soluţiile inteligente pentru sectorul sănătăţii, inclusiv recunoaşterea vorbirii clinice, transcrierile medicale şi soluţiile de imagistică medicală.

Cu operaţiuni în 28 de ţări, Nuance, cu sediul în Burlington, Massachusetts, a raportat venituri de 1,5 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2020.

Microsoft a mai cumpărat recent compania de jocuri ZeniMax Media, pentru 7,5 miliarde de dolari şi au mai existat informaţii legate de intenţia de achiziţie a platformei de mesagerie Discord, care prmite realizarea de evenimente audio în direct.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.