Microsoft a ratat uşor estimările Wall Street pentru veniturile din trimestru al doilea, din cauza scăderii pieţei computerelor personale, care a afectat divizia sa de software Windows, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile au crescut cu 2% la 52,7 miliarde dolari, în cele trei luni încheiate la 31 decembrie, comparativ cu estimarea medie a analiştilor de 52,94 miliarde dolari, potrivit datelor Refinitiv IBES.

Acţiunile companiei cu sediul în Redmond, Washington, au crescut cu 4% în timpul tranzacţiilor electronice, după închiderea bursei.

Microsoft a pierdut aproape o treime din valoarea sa de piaţă, într-un 2022 sumbru pentru acţiunile tehnologice.

Microsoft se confruntă cu o scădere abruptă a afacerilor diviziei de computing, care include produse precum sistemele de operare şi dispozitive.

Livrările de PC-uri au scăzut cu aproape 29% între octombrie şi decembrie, potrivit Gartner, cel mai mare declin trimestrial al livrărilor de când firma de consultanţă a început să urmărească piaţa, la mijlocul anilor 1990.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.