Microsoft a obţinut un profit şi venituri peste aşteptări în trimestrul al treilea fiscal, susţinute de produsul de cloud computing Azure şi softul Office 365 pentru gestionarea productivităţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile Microsoft au urcat cu 16% în trimestrul trei fiscal încheiat la 31 martie, la 26,82 miliarde de dolari, depăşind estimprile analiştilor, de 25,77 miliarde de dolari.

Profitul net a crescut la 7,42 de miliarde de dolari, respectiv 95 de cenţi pe acţiune, de la 5,49 de miliarde de dolari, respectiv 70 de cenţi pe acţiune, cu un an în urmă. Analiştii anticipaseră un profit pe acţiune de 85 de cenţi.

Cea mai mare creştere a fost alimentată de afacerile de pe segmentul de cloud computing, tot mai multe companii fiind interesate să micşoreze costurile de stocare a datelor prin adoptarea de softuri bazate pe sistemul cloud şi prin transferarea aplicaţiilor în centre de date.

Importantul produs cloud Azure, care concurează cu Amazon Web Services (AWS), a înregistrat o creştere de 93% a veniturilor, în perioada analizată.

Creşterea Azure a propulsat Microsoft pe locul al doilea pe piaţa de cloud computing, care are o valoare de 15,6 miliarde de dolari, după AWS, care deţine o cotă de 32%, potrivit datelor firmei de cercetare Canalys.

Veniturile diviziei pentru productivitate şi procese a Microsoft, csre include Office 365, au avansat cu 17%, la 9 miliarde de dolari, depăşind estimările medii ale analiştilor, de 8,73 de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.