Microsoft a depăşit midercuri capitalizarea bursieră a Apple cu până la 3 miliarde de dolari, producătorul softului Windows beneficiind de optimismul investitorilor legat de cererea de servicii cloud, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile  Microsoft au crescut miercuri cu 3%, conferind companiei o valoare de piaţă de până la 848 de miliarde de dolari.

Titlurile Apple au urcat la rândul lor, în concordanţă cu evoluţia pozitivă a pieţei, dar avansul a fost sub cel al acţiunilor Microsoft.

Acţiunile Apple au crescut cu 2,17%, oferind companiei o capitalizare bursieră de 845 de miliarde de dolari, la numai patru luni de când producătorul de iPhone-uri a depăşit pragul unei capitalizări de 1.000 de miliarde de dolari.

Capitalizarea Apple a depăşit-o pe cea a Microsoft în 2010, din cauza cererii scăzute pentru PC-uri care a afectat vânzările de sisteme Windows, provocată parţial de dezvoltarea explozivă a smartphone-urilor, în frunte cu iPhone.  De atunci, Microsoft nu a mai încheiat o şedinţă de tranzacţionare cu o capitalizare mai mare decât cea a Apple.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.