Michele Abbate este noul director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, cele două companii de furnizare deţinute de grupul energetic italian Enel în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michele Luigi Grassi, cel care a deţinut anterior poziţia de director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, a decis să urmeze alte oportunităţi profesionale în afara grupului Enel.

Michele Abbate activează de peste 25 ani în cadrul grupului Enel, având o experienţă vastă în zona de vânzări şi customer care.

”În calitate de director general al companiilor de furnizare de energie electrică Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, Michele Abbate va gestiona strategia generală de business, cu accent pe extinderea portofoliul de soluţii, şi va coordona, de asemenea, activităţile de furnizare şi vânzare ale grupului Enel în România, dar şi diviziile de customer care şi servicii cu valoare adăgată, cu obiectivul de a dezvolta o gamă variată de oferte atât pentru clienţii existenţi, cât şi pentru cei noi”, arată un comunicat emis miercuri de Enel.

Parcursul său profesional a început în anul 1992, în zona de business dedicată managementului clienţilor. Ulterior, el a deţinut o serie de poziţii-cheie la nivel de grup, având ca principale obiective transformarea canalului de service într-un canal comercial, cea mai recentă poziţie deţinută fiind cea de director de vânzări pentru zona de centru a Italiei.

Michele Abbate deţine un doctorat în economie în cadrul Universităţii din Palermo şi este absolvent al Leadership programme din cadrul Luiss Business School precum şi al Accelerated Development Programme la London Business School.

Cele două companii deţin o cotă de piaţă de 14% pe piaţa concurenţială de energie electrică, conform datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, în luna mai.

Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au în portofoliu 2,8 milioane de clienţi de energie electrică şi gaze naturale. Cele două companii au anunţat recent atingerea pragului de 500.000 de clienţi rezidenţiali pe piaţa concurenţială de energie electrică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.