Formatul video vertical pe care Meta îl numeşte Reels va fi acum promovat în partea de sus a secţiunii dedicate conţinutului video, Facebook Watch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mark Zuckerberg a anunţat mai multe noutăţi pentru formatul Reels de pe Facebook, începând cu introducerea acestuia în Facebook Watch, pagina care găzduieşte conţinutul video tradiţional din cadrul platformei sociale.

La fel ca în newsfeed, filmările în formatul Reels vor fi afişate în partea de sus a paginii principale din Facebook Watch. Pe viitor, când va face scroll vertical, utilizatorul va vedea atât filmări tradiţionale, cât şi în format vertical.

Şeful Meta spune că utilizatorii vor avea acum un plus de control asupra conţinutului pe care-l văd în formatul Reels, prin introducerea butoanelor „Show more” şi „Show less”.

Utilizatorii vor putea folosi aceste butoane pentru a indica algoritmului ce fel de filmări vor să vadă mai des sau mai rar. De exemplu, folosirea funcţiei „Show more” la o filmare cu mâncare va creşte temporar rankarea acestui tip de filmări, pentru a fi aduse mai frecvent în faţă.

În fine, formatul Reels va afişa o serie de tag-uri care vor indica motivul pentru care algoritmul recomandă o anumită filmare. De exemplu, o filmare poate fi recomandată de algoritm dacă a fost apreciată de un prieten.

Formatul Reels a prins avânt pe Instagram şi contribuie la creşterea platformei, însă, Meta evită să vorbească despre performanţele acestuia pe Facebook, spunând doar că trendul este similar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.