Numărul de postări şterse de pe Facebook din cauza încălcării regulilor privind violenţa şi incitarea la violenţă a fost aproape dublu în primul trimestru al acestui an, faţă de primul trimestru din 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meta anunţă că a eliminat de pe Facebook 21,7 milioane de postări care nu respectau regulile privind violenţa, în primul trimestru al acestui an.

Cifra reprezintă o creştere masivă, aproape dublă, de la cele 12,4 milioane de postări eliminate pentru acelaşi motiv în aceeaşi perioadă a anului anterior.

De pe Instagram au fost şterse 2,7 milioane de postări care încurajau violenţa, într-o uşoară creştere faţă de cele 2,6 milioane de postări din T1 2021.

Peste 98% dintre postările eliminate au fost depistate înainte ca acestea să fie raportate de utilizatori, se arată în raport.

În acelaşi timp, însă, algoritmul şi moderatorii companiei fac şi multe greşeli. 756.000 de postări au fost eliminate eronat pentru că ar fi avut legătură cu violenţa. Acestea au fost, eventual, restaurate.

Cu acest raport, Meta încearcă să scoată în evidenţă eforturile pe care le face pentru moderarea conţinutului, un aspect sensibil, pentru care platformele sociale au fost foarte criticate în ultimii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.