Efectul Meghan Markle a făcut să crească vânzările de bijuterii din aur galben din Statele Unite, în primul trimestru, iar bijutierii spun că sunt aşteptate noi creşteri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele trei luni ale anului au fost cel mai bun trimestru pentru cererea de bijuterii din aur din Statele  Unite de după 2009, potrivit Consiliului Mondial al Aurului. Comercianţii spun că acest lucru se datorează, şi nu în mică măsură, fascinaţiei publicului pentru actriţa americancă Meghan Markle, care a fost logodită cu prinţul Harry al Marii Britanii din noiembrie 2017, cu care s-a căsătorit sâmbăta trecută.

Meghan, acum ducesă de Sussex, preferă aurul galben.

”În jurul acelei date (a logodnei) am început să observăm vânzări mai mari de aur galben, iar în ultimele două luni creşterea a fost şi mai mare. Vânzările de bijuterii din aur galben au crescut cu 30% în acest an”, a declarat David Borochov, de la firma R&R Jewelers din New York.

Timp de 15 ani, tinerii căsătoriţi au preferat aurul alb, argintul şi platina, dar în ultimii câţiva ani a fost preferat aurul galben, aurul alb fiind considerat demodat.

Borochov a spus că în mod obişnuit vinde aur alb şi platină în proporţie de 70-80%, iar aur galben şi roz în proporţie de 20-30%. El anticipează ca ponderea bijuteriilor din aur galben să crească.

”Am asistat la o creştere de aproximativ 20% a vânzărilor de bijuterii din aur galben, de la începutul acestui an”, a spus Nerik Shimunov, proprietarul Crown Jewelers din New York, specializat în realizarea de bijuterii pe comandă pentru celebrităţi.

Meghan şi Harry au declarat la BBC, în noiembrie, că aurul galben este preferatul ei, iar inelul ei de logodnă a fost realizat din acest metal.

Vânzările de bijuterii din aur au crescut cu 10% la Daniel Levy Jewelry din Chicago, după logodna celor doi, mai ales datorită vânzărilor mai mari de bijuterii din aur galben, a spus Daniel Levy, care a observat o preferinţă semnificativă pentru aurul galben.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.