Furnizorul de servicii medicale MedLife a anunţat vineri că vrea să ofere acţiuni acţionarilor sau asociaţilor care au şi calitatea de foşti sau actuali angajaţi, în schimbul acţiunilor deţinute de aceştia în companiile din grup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de Administraţie al societăţii MedLife a anunţat convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), ce va avea loc în 8 Octombrie, pentru toţi acţionarii înregistraţi în registrul acţionarilor.

”Unul dintre punctele de discuţie pe ordinea de zi face referire la împuternicirea Consiliului de Administraţie al Societăţii să decidă oferirea acţiunilor proprii MedLife către actuali sau foşti angajaţi sau actuali sau foşti membri ai conducerii filialelor (numiţi destinatarii programului), care au şi calitatea de acţionari/asociati ai acestor filiale (companii din grup, unităţi medicale), în schimbul acţiunilor deţinute de destinatarii programului în filiale”, se arată în comunicat.

Oferirea de acţiuni MedLife către destinatarii programului în schimbul acţiunilor/părţilor sociale deţinute de aceştia în filiale vizează alinierea la nivel de grup, dar şi concordanţa cu strategia de achiziţii, care recunoaşte şi încurajează contribuţia fondatorilor filialelor la activitatea integrată a grupului, potrivit companiei.

”Un alt subiect pe ordinea de zi priveşte autorizarea Consiliului de Administraţie al Societăţii, pentru a negocia cu Banca Comercială Română, precum şi cu alte entităţi care vor participa la finanţare, prelungirea duratei de rambursare, rearanjarea termenelor şi condiţiilor aferente, refinanţarea facilităţilor existente şi majorarea limitei de credit cu 10 milioane euro, până la un prag maximal de 80 milioane euro”, se arată în comunicat.

Limita suplimentară de credit de 10 milioane euro va fi sub forma unui credit stand by şi va fi folosit de MedLife în principal pentru eventuale noi oportunităţi de achiziţii în piaţă.

“MedLife îşi propune să rămână activă pe piaţa de achiziţii, chiar dacă s-a atins deja un nivel mare de consolidare la acest moment. Tot prin această reaşezare a creditului sindicalizat, urmărim renegocierea dobânzilor la un nivel fix, de preferinţă mai mic decât cel prezent, în aşa fel încât compania să fie protejată de un eventual risc de creştere a marjelor EURIBOR”, a spus presedintele MedLife, Mihai Marcu.

MedLife a încheiat primul semestru din 2018 cu o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 400 milioane de lei, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.