Potrivit unui studiu publicat de Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă în 2022, problemele de sănătate afectează întreaga forţă de muncă din UE, dintre care unele sunt raportate de mai mult de jumătate din populaţie. Cele mai întâlnite afecţiuni în rândul forţei de muncă, la nivelul anului 2021, au fost durerile membrelor superioare (57%), durerile de spate (54%), durerile de cap (51%), dureri musculare la nivelul şoldului sau membrelor inferioare (35%) şi anxietatea (30%). Totodată, epuizarea fizică a fost raportată de 23% dintre respondenţii acestui studiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afecţiunile fizice sau de ordin emoţional întrerup sau îngreunează desfăşurarea procesului de muncă, având consecinţe la nivel individual, la nivelul companiei, dar şi macroeconomic. Datele unei analize realizate de PwC pentru MedLife în 2020 arată că impactul financiar al concediilor medicale pentru o companie cu 3.000 de angajaţi poate ajunge la peste 20 milioane lei anual, pierderi care se resimt totodată şi în bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

După anii grei de pandemie, business-urile au înţeles necesitatea investiţiei în sănătatea angajaţilor, pentru a-i susţine să facă faţă perioadelor dificile, dar şi din perspectiva continuităţii activităţii. O revizuire sistematică a 56 de studii publicate despre programele de sănătate la locul de muncă subliniază faptul că acestea pot duce la economii de 25% la costurile legate de absenteism şi de îngrijire a sănătăţii angajaţilor.

În calitate de cel mai mare sistem medical privat din România şi liderul pieţei de abonamente medicale, MedLife continuă să vină în sprijinul companiilor şi extinde gama de servicii pentru protejarea sănătăţii angajaţilor ce pot fi accesate simplu şi rapid, prin intermediul abonamentului medical. Astfel, pe lângă serviciile de prevenţie şi profilaxie, precum consultaţii de specialitate, analize de laborator şi servicii de imagistică, firmele pot opta să completeze abonamentele cu layere noi, precum asigurarea de sănătate NNCare dezvoltată în parteneriat cu NN Asigurări de Viaţă, facilităţi de sport la sălile de fitness SWEAT Concept sau servicii de sănătate orală disponibile în reţeaua DENT ESTET.

„Prevenţia medicală este cel mai bun tratament pentru o viaţă sănătoasă. Credem într-o abordare integrată, ceea ce presupune nu doar efectuarea regulată a investigaţiilor anuale, ci, în primul rând, abordarea unui stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare, nutriţie şi sport. Este o direcţie pe care ne-am bazat investiţiile din ultimul an, iar mai apoi a fost un pas firesc să dezvoltăm o soluţie de sănătate integrată, care să acopere o paletă mai largă de nevoi de sănătate. În condiţiile în care forţa de muncă este vulnerabilă şi mult mai predispusă bolilor, dar şi ca urmare a contextului macroeconomic tot mai provocator, grija faţă de sănătatea angajaţilor rămâne o investiţie sigură pentru buna funcţionare a unui business, pe termen lung”, spune Mirela Dogaru, Director Comercial MedLife Group.

Abonament la stil de viaţă sănătos

Abonamentul medical MedLife integrează cea mai complexă paletă de servicii pentru protejarea sănătăţii angajaţilor, respectiv:

  • Servicii medicale de diagnostic şi tratament, în aproape 700 de unităţi medicale proprii şi partenere ­– acces la servicii precum medicina muncii, consultaţii de specialitate, analize de laborator şi servicii de imagistică, într-o reţea naţională de aproape 700 de locaţii proprii şi partenere. Serviciile pot fi accesate în regim de gratuitate sau cu discount în funcţie de tipul de abonament şi sunt disponibile atât pentru angajaţi, cât şi pentru familiile acestora.
  • Asigurare de sănătate de grup NNCare – lansată în 2022, în urma unui parteneriat strategic cu NN, liderul pieţei de asigurări de viaţă din România, soluţia se adresează companiilor cu cel puţin 20 de angajaţi, atât din rândul celor care oferă deja echipei abonamente medicale MedLife, cât şi din rândul clienţilor care intenţionează să ofere această facilitate angajaţilor şi familiei lor, ca parte a pachetului de beneficii extra-salariale. Asigurarea acoperă cheltuieli de până la 250.000 de lei pe an, în funcţie de problema de sănătate, şi se diferenţiază prin beneficiile pentru afecţiuni grave şi prin serviciul de tip a doua opinie medicală, care oferă acces la peste 500 de medici din 90 de centre medicale de renume din străinătate.
  • Servicii de wellness – adiţional serviciilor medicale şi asigurărilor, companiile pot opta şi pentru programe de fitness disponibile în sălile SWEAT Concept, unde MedLife a devenit acţionar majoritar vara trecută. Abonamentul permite accesul la cele 4 săli de sport în Bucureşti, ce sunt dotate cu echipamente şi tehnologii premium, iar angajaţii pot beneficia de programe personalizate de antrenament.
  • Servicii de sănătate orală la DENT ESTET - o altă facilitate, şi nu cea din urmă, este reprezentată de pachetele de servicii dentare oferite în cele 18 clinici DENT ESTET din ţară. Serviciile pot fi accesate de companiile care plănuiesc să ofere această facilitate angajaţilor sau familiilor lor, ca parte a pachetelor de beneficii extra-salariale şi prevăd un plan de prevenţie, prin consultaţii de specialitate, reduceri semnificative pentru profilaxie şi imagistică dentară şi un plan de intervenţie în caz de urgenţă medicală.

Sănătatea este cel mai de preţ lucru pe care îl avem şi pe care cu toţii ne dorim să îl protejăm cât mai mult. Ne bucurăm că împreună cu MedLife putem veni în sprijinul companiilor cu o soluţie atât de complexă pentru starea de bine a echipei. Prin asigurarea NNCare, oferim angajaţilor sprijinul de care au nevoie pentru a proteja tot ce contează mai mult pentru ei şi liniştea că se pot trata fără grija banilor atunci când apare o problemă medicală, ceea ce contribuie în mod direct şi la încrederea în angajatorul lor, care le este astfel alături prin beneficii extra-salariale relevante pentru sănătate”, adaugă Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi: www.medlife.ro/servicii-companii

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.