MedLife anunţă achiziţionarea celui de-al treilea robot da Vinci, care va funcţiona în cadrul Spitalului MedLife Polisano, valoarea acestuia ajungând la peste 2 milioane de euro. Cu ajutorul robotului da Vinci X, pacienţii vor putea beneficia în premieră şi în Sibiu de intervenţii complexe pentru tratarea unui spectru larg de afecţiuni din sfera chirurgiei generale, ginecologice, urologice sau oncologice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest moment, patru spitale din grup dispun de roboţi chirurgicali de navigaţie în neurochirurgie şi de trei roboţi da Vinci. De asemenea MedLife a lansat în premieră în Europa Centrală şi de Est, transportul probelor biologice cu ajutorul dronelor, în toamna anului trecut. 

”MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, continuă să îşi consolideze expertiza în domeniul chirurgiei robotice, odată cu achiziţionarea robotului da Vinci X, în cadrul Spitalului MedLife Polisano din Sibiu, al treilea robot da Vinci din cadrul grupului. Investiţia de peste 2 milioane de euro în noul echipament reprezintă încă un demers prin care operatorul vine în întâmpinarea nevoilor pacienţilor cu soluţii inovatoare ce conduc la creşterea calităţii tratamentelor oferite”, anunţă compania.

 Primele intervenţii asistate robotic în cadrul spitalului MedLife Polisano au avut deja loc pe data de 5 ianuarie.

Potrivit specialiştilor, sistemul robotic da Vinci X este o îmbinare între tehnica laparoscopică convenţională şi tehnologia robotică de înaltă precizie. Acest sistem complex este o extensie a chirurgului, care, datorită celor patru braţe multiarticulate şi a unei tehnologii speciale, permite transpunerea, în timp real, a indicaţiilor medicului în mişcări de mare fineţe şi precizie, mult superioare faţă de mişcările umane.

Dincolo de oportunităţile din perspectiva medicilor, chirurgia robotică oferă mult mai multe avantaje pacienţilor, mai ales comparativ cu abordurile chirurgicale convenţionale. Intervenţiile efectuate cu robotul da Vinci X presupun realizarea unor incizii foarte mici, cu efecte estetice minime, dar şi cu reducerea riscului de complicaţii intraoperatorii, a sângerărilor sau a infecţiilor.

„Cea mai bună îngrijire pe care o putem oferi pacienţilor noştri în prezent este asigurată de experienţa medicilor buni, împreună cu tehnologia de ultimă generaţie. În calitate de lider al pieţei medicale private din România investim constant în inovaţie, pentru a asigura pacienţilor noştri servicii medicale la aceleaşi standarde ca în ţările vest-europene. Odată cu achiziţionarea celui de al treilea robot da Vinci, continuăm să aducem avantajele chirurgiei robotice mai aproape de pacienţii noştri şi în zona centrală a ţării. De altfel, acesta este încă un demers pe care l-am realizat cu scopul cosolidării unui hub medical performant în această regiune, după ce la finalul anului trecut am marcat deschiderea primului centru privat din Transilvania cu servicii ambulatorii şi spitaliceşti permanente disponibile 24/7”, a declarat doctorul Nicolae Marcu, director de Sănătate şi Operaţiuni MedLife Group.

Echipa Spitalului MedLife Polisano care va utiliza noul sistem da Vinci X este formată din 11 medici, care vor putea efectua intervenţii complexe, acoperind mai multe specialităţi: chirurgie generală, chirurgie oncologică, chirurgie ginecologică şi chirurgie urologică.

În afecţiunile oncologice, tehnologia robotică are un aport important, în special pentru rezolvarea cazurilor dificile determinate de particularităţile anatomice ale anumitor zone (spaţii înguse, profunde, inflexibile), cazuri care nu puteau fi tratate prin intermediul chirurgiei clasice sau laparoscopice. Un exemplu este abordul robotic în cancerul colorectal, unde principalul beneficiu constă în prezervarea nervilor pelvini, ceea ce pentru pacient se traduce prin minimizarea complicaţiilor urinare şi sexuale postoperator.

Şi în cazul pacienţilor cu afecţiuni ginecologie există multiple avantaje ale chirugiei robotice, aceasta fiind utilizată în cancerul uterin, cancerul ovarian, endometrioză sau alte tipuri de cancer genital. Cu ajutorul sistemului da Vinci X medicul are acces şi vizibilitate pentru a efectua mişcări de mare fineţe în zone profunde ale pelvisului prin incizii foarte mici, fiind posibilă, astfel, excizia milimetrică a tumorilor.

De asemenea, sistemul da Vinci X este ideal pentru intervenţiile urologice care necesită o rigurozitate specială, cum sunt cazurile de tumori ale prostatei, tumori renale şi vezicale, malformaţii sau adenoame. Tehnologia de ultimă generaţie îi oferă medicului chirurg controlul, precizia şi siguranţa de a îndepărta ţesutul afectat, fără a distruge nervii şi vasele de sânge învecinate.

Sistemul da Vinci instalat în Spitalul MedLife Polisano din Sibiu este furnizat de Sofmedica.

„Este cu adevărat motivant să vedem cum spitalul MedLife Polisano din Sibiu integrează în practica sa medicală programul de chirurgie robotică da Vinci. Adoptarea acestei tehnologii chirurgicale avansate va amplifica capacitatea MedLife Polisano de a oferi servicii medicale unui număr crescut de pacienţi, facilitând în acelaşi timp realizarea de proceduri chirurgicale complexe cu o acurateţe şi eficienţă superioară. Beneficiile majore ale chirurgiei robotice da Vinci includ o precizie îmbunătăţită în timpul intervenţiilor chirurgicale, o reducere semnificativă a timpului de recuperare pentru pacienţi şi o diminuare a riscurilor de complicaţii postoperatorii, contribuind astfel la o îngrijire medicală de calitate superioară şi la o recuperare mai rapidă a pacienţilor", precizează Evangelos Kalamakis, managing director Sofmedica. 

În prezent, MedLife deţine cea mai mare şi mai complexă reţea de spitale private din România, cu 17 unităţi spitaliceşti în portofoliu, şi continuă acţiunile de consolidare pe această divizie, având în plan, în perioada următoare, deschiderea noului spital Nord-Provita în Bucureşti, a spitalului MedLife Medici’s în Timişoara şi a unui spital de nişă în Craiova.

În continuare, MedLife are în plan noi proiecte de tehnologizare şi investiţii în inovaţie, precum chirurgia robotică. În acest moment, spitalele MedLife dispun de sisteme de chirurgie robotică da Vinci în Bucureşti (Life Memorial Hospital şi Nord Provita) şi Sibiu (MedLife Polisano), sistemul Brainlab, cel mai performant sistem robotic din lume în chirurgia spinală, disponibil, în premieră naţională, doar la Spitalul MedLife Humanitas din Cluj, dar şi sisteme de neuronavigaţie, disponibile în Spitalele Grupulului MedLife din Bucureşti, Sibiu şi Cluj. Peste 35 de medici acreditaţi efectuează anual sute de tratamente chirurgicale complexe prin abord robotic, în condiţii de maximă siguranţă. De asemenea MedLife a lansat în premieră în Europa Centrală şi de Est, transportul probelor biologice cu ajutorul dronelor, în toamna anului trecut. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.