MedLife, unul din cei mai mari operatori de servicii medicale private din România, a anunţat vineri că a semnat o nouă facilitate de credit sindicalizat cu BCR, Raiffeisen Bank, BRD şi Banca Transilvania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul vizează refinanţarea facilităţilor existente, prelungirea perioadei de finanţare, rearanjarea termenelor şi condiţiilor aferente, precum şi majorarea limitei de finanţare până la un prag de aproximativ 66 de milioane de euro, potrivit companiei.

”Limita suplimentară de credit de 10 milioane euro va fi sub forma unei facilităţi la termen şi va fi folosită de MedLife, împreună cu alte lichidităţi proprii ale companiei, pentru eventuale noi oportunităţi de achiziţii în piaţă”, se arată în comunicat.

Creditul finanţat de către bănci are ca scop principal dezvoltarea programului de achiziţii, potrivit MedLife.

”Avem cel mai mare portofoliu de achiziţii, respectiv cel mai mare know how în acest domeniu, dar şi o solidă creştere organică, ceea ce ne păstrează poziţia de lider al pieţei de servicii medicale. Ne propunem să rămânem activi pe piaţa de achiziţii, am dovedit că suntem un partener de încredere şi de cursă lungă pentru fondatorii companiilor, de aceea pentru anul care vine analizăm câteva tranzacţii, pentru a alătura grupului nostru noi entităţi şi parteneri de calibru, posibil şi din afara ţării”, a declarat preşedintele şi directorul general al companiei, Mihai Marcu.

Consiliul de administraţie al MedLife a fost autorizat şi delegat pentru acest demers în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), ce a avut loc în 8 octombrie.

Totodată, un alt punct de discuţie pe ordinea de zi AGEA a făcut referire la împuternicirea Consiliului de administraţie să decidă oferirea acţiunilor proprii MedLife către actuali sau foşti angajaţi sau actuali sau foşti membri ai conducerii filialelor, care au şi calitatea de acţionari/asociati ai acestor filiale (companii din grup, unităţi medicale), în schimbul acţiunilor deţinute de aceştia în filiale.

Oferirea de acţiuni în schimbul acţiunilor/părţilor sociale deţinute de aceştia în filialele MedLife vizează alinierea la nivel de grup, dar şi concordanţa cu strategia de achiziţii, potrivit companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.