MedLife (simbol bursier M), unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din România, a raportat în primul trimestru al acestui an un profit net de 4,23 milioane lei, în creştere cu 15,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul majorării afacerilor cu 26%, potrivit rezultatelor anunţate luni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada ianuarie-martie 2016, compania a obţinut un profit net de 3,66 milioane lei.

Cifra de afaceri a crescut în primele trei luni din acest an cu 26%, la 146,9 milioane lei, de la 116,2 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

”Creşterea s-a datorat, în principal, creşterii semnificative din toate liniile de afaceri ale grupului, cu preponderenţă în stomatologie, clinici şi laboratoare, precum şi achiziţiilor finalizate de grup în 2016”, arată raportul MedLife.

Veniturile operaţionale au crescut cu aproape 33% în primul trimestru, până la 154,58 milioane lei.

MedLife s-a listat în decembrie 2016 la Bursa de Valori Bucureşti, prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, şi a strâns din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi, mişcare care a reprezentat cel mai mare IPO a unei companii private la bursa românească.

Pachetul majoritat al companiei MedLife este deţinut în continuare de familia Marcu.

MedLife a afişat pentru anul trecut pierderi de 1,66 milioane lei, la o cifră de afaceri în creştere cu 29%, până la 503 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare consolidate neauditate.

Compania are o valoare de piaţă de 673,1 milioane lei (148 milioane euro), la ultimul preţ de închidere de la bursă, de 33,50 lei/acţiune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.