Reţeaua MedLife a preluat 99,76% din acţiunile celui mai mare spital privat din judeţul Argeş, Muntenia Hospital, iar tranzacţia urmează să fie analizată de către Consiliului Concurenţei. Spitalul Muntenia ar putea deveni, împreună cu Solomed MedLife, cel mai mare jucător din judeţul Argeş, dar şi unul dintre cei mai mari jucători din sudul ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, continuă planurile de dezvoltare şi anunţă semnarea contractului de achiziţie pentru pachetul majoritar de acţiuni (99,76%) al celui mai mare spital privat din judeţul Argeş, Muntenia Hospital. Tranzacţia MedLife urmează să fie analizată de către Consiliul Concurenţei”, anunţă grupul.

Cu o experienţă de peste 10 ani pe piaţă serviciilor medicale, Muntenia Hospital asigură pacienţilor din sudul ţării soluţii moderne pentru investigaţii, tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale, în regim de spitalizare de zi şi spitalizare continuă. Unitatea dispune de un bloc operator cu 4 săli de operaţie, un centru de radiologie şi imagistică de înaltă performanţă (CT, RMN, DEXA, mamograf digital) şi un laborator propriu de analize medicale, acreditat RENAR. Spitalul localizat în Piteşti acoperă un spectru larg de specialităţi medicale şi chirurgicale şi se află în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru servicii de spitalizare de zi şi continuă.

Potrivit reprezentanţilor companiei, la nivelul anului anului trecut Muntenia Hospital a înregistrat o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro.

„Aşa cum am anunţat deja acţionarii noştri, continuăm procesul de consolidare şi dezvoltare a Grupului MedLife la nivel naţional şi ne bucurăm să anunţăm semnarea unui nou parteneriat în sudul ţării – Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judeţul Argeş. Noul parteneriat se va traduce în extinderea portofoliului nostru de servicii în regiune – astfel, pe lângă serviciile în regim de ambulatoriu, imagistică şi laborator, argeşenii vor putea beneficia şi de tratamente chirurgicale complexe şi spitalizare la cele mai înalte standarde”, a declarat Dorin Preda, executive director al MedLife Group.

MedLife a intrat în judeţul Argeş în 2018, odată cu achiziţia pachetului majoritar al grupului de clinici Solomed, facilitând împreună cu noii parteneri de la Piteşti accesul pacienţilor la servicii medicale în regim de ambulatoriu şi laborator. Odată cu finalizarea tranzacţiei anunţate, compania îşi va completa portofoliul de servicii oferite în sudul ţării cu cele de chirurgie şi spitalizare.

“Semnarea noului parteneriat este încă un pas important care vine să susţină angajamentul nostru, de a face împreună România bine, cu grijă şi empatie faţă de pacienţii noştri. Ne-am extins serviciile în zona de wellness, dar şi în zona de asigurări, devenind astfel primul şi cel mai mare integrator de servicii medicale la nivel naţional cu know how 100% românesc. De la prevenţie şi welness în regim de retail sau de abonamente medicale, la intervenţii complexe şi spitalizare oferite în regim fee for service sau de asigurare medicală, oferim soluţii complete în beneficiul pacientului român” , a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

În prezent, Grupul MedLife este operatorul cu cel mai mare portofoliu de achiziţii în zona medicală din România, având şi cel mai mare know how în ceea ce priveşte integrarea unei afaceri româneşti fondată de medici şi specialişti români, numărul total al tranzacţiilor finalizate urcând la 45. Dincolo de sistemul integrat de servicii cu acoperire la nivel naţional, prin particularitatea programul de achiziţii de a păstra mare parte din fondatorii companiilor achiziţionate în cadrul grupului, MedLife a reuşit să dezvolte şi cea mai mare comunitate de antreprenori români de pe segmentul serviciilor medicale private, contribuind, nu doar la o îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor, dar şi la o consolidare a capitalului românesc.

“Suntem mândri de faptul că MedLife este singura companie românească de servicii medicale private care, prin resurse proprii (echipa de M&A şi investiţiile susţinute), a reuşit să devină cel mai mare achizitor strategic în sectorul medical privat, confirmând în felul acesta şi angajamentele asumate în faţa investitorilor”, a mai declarat Mihai Marcu.

Sistemul Medical MedLife a pornit acum 28 de ani şi operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. În 2016, MedLife a fondat brandul medical Sfânta Maria, integrat în cadrul sistemului medical şi care operează în prezent cu peste 60 de unităţi medicale proprii la nivel naţional, ce au rezultat în urma proiectelor de achiziţie şi a dezvoltărilor organice.

MedLife este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ″M″.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.