MedLife anunţă că a finalizat achiziţia a 50% din pachetul de acţiuni al centrelor de oncologie Neolife România, ca urmare a aprobării acesteia de către Consiliul Concurenţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MedLife a finalizat achiziţia a 50% din pachetul de acţiuni al centrelor de oncologie Neolife România, ca urmare a aprobării acesteia de către Consiliul Concurenţei.  Este cea mai mare tranzacţie iniţiată de MedLife anul trecut”, anunţă MedLife.

Astfel, Grupul MedLife îşi consolidează serviciile integrate de diagnostic şi tratament oncologic prin cele 4 centre medicale ale Neolife din Bucureşti (2), Iaşi şi Braşov ce vor oferi pacienţilor români tehnologie de ultimă oră, know-how medical internaţional asigurat de echipe multidisciplinare, experte în cele mai avansate proceduri de diagnostic şi tratament oncologic. Mai mult, echipa Neolife a reuşit să dezvolte servicii în radioterapie şi medicină nucleară în ţările vecine precum Bulgaria şi Republica Moldova şi, în acest context, Grupul MedLife va extinde parteneriate ce vor depăşi graniţele României.

“MedLife are ca obiectiv strategic consolidarea zonei de oncologie printr-o abordare holistică care porneşte de la prevenţia cancerului, diagnosticare şi tratament, până la asigurarea calităţii vieţii pacientului oncologic. De acum accentul îl vom marca prin experienţa imbatabilă a Neolife pentru a asigura accesul la îngrijire de top hiperpersonalizată”, a menţionat Mihai Marcu, CEO MedLife.

Neolife Medical Center România, cu un total de peste 250 de angajaţi şi colaboratori, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 110 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de anul 2020.

“Devenim împreună cu MedLife un model de referinţă în ceea ce priveşte abordarea şi eficienţa noastră în tratarea cancerului. Atât prin extinderea infrastructurii medicale şi creşterea accesibilităţii pacienţilor oncologici la servicii de top, dar în special prin asigurarea pe termen lung a calităţii sănătăţii românilor.  Nu suntem în cel mai optimist scenariu în zona oncologică cu 95.000 de noi cazuri de cancer şi aproximativ 54.000 de decese cauzate de cancer în 2021, cu pandemia care a dus la amânări semnificative în materie de diagnostic şi tratament. Dar, chiar dacă expectanţa este de a avea o creştere a numărului de pacienţi diagnosticaţi cu cancer sau cu stadii avansate, există şi un salt al cercetării şi inovării prin intermediul cărora terapiile noastre de ultimă generaţie oferă arme eficiente în lupta împotriva cancerului. În România avem o echipă foarte bine consolidată de profesionişti, condusă de Fabio Razzetto, managerul nostru la nivel naţional”, a precizat Ismail Dernek, CEO Grupul MNT Healthcare.

Grupul MedLife îşi va continua strategia dinamică de extindere după ce anul trecut a achiziţionat 6 companii: CED Pharma (iunie 2021), Leti Farm (iunie 2021), Monix Pharm (iunie 2021), Pharmachem Distribuţie (iulie 2021), ce au fost consolidate. La acestea s-a adăugat în noiembrie anul trecut, Neolife Medical Center. Tot la finalul anului trecut compania a cumpărat pachetul integral al Spitalului Onco Card din Braşov, achiziţie încă supusă analizei Consiliului Concurenţei.

Prezent de 7 ani pe piaţa românească, prin 4 centre medicale, este o companie membră a grupului Bozlu din Turcia, care deţine la nivel internaţional 21 de companii, activând în domeniul sănătăţii şi al serviciilor tehnologice de 32 de ani. Experienţa brandului Neolife în medicină nucleară datează din 1989 când a fost deschisă, în Turcia, prima firmă privată care furniza astfel de servicii în cadrul unui spital. După doar un an, în 1990, s-a înfiinţat primul centru privat de sine stătător. După acest moment, dezvoltarea a fost foarte rapidă, iar acum sunt furnizate servicii medicale de diagnostic şi tratament oncologic în mai mult de 60 de spitale publice şi private din Turcia.

Sistemul Medical MedLife operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.