MedLife (simbol bursier M), unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din România, a anunţat că a finalizat achiziţia pachetului majoritar de 80% din Almina Trading, companie de servicii medicale prezentă pe piaţa din Dâmboviţa şi Ilfov cu opt centre medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valorea tranzacţiei nu a fost menţionată.

”Ca urmare a acestei tranzacţii, compania Almina Trading va funcţiona sub umbrela MedLife”, arată comunicatul.

Almina Trading are o activitate de 20 de ani pe piaţa locală şi este cel mai mare operator medical din judeţul Dâmboviţa. Compania are în componenţă opt centre medicale, cinci în Târgovişte, două în Pucioasa şi unul în Buftea şi două laboratoare (Târgovişte şi Buftea), oferind servicii integrate de ambulator, imagistică şi analize de laborator.

În cele opt unităţi lucrează peste 125 de specialişti. Potrivit reprezentanţilor companiei achiziţionate, Almina Trading a înregistrat la nivelul primelor nouă luni ale anului 2016 o cifră de afaceri de aproximativ 1,3 milioane de euro.

„Finalizarea acestei tranzacţii înseamnă un nou început pentru noi. Vom face parte din grupul celui mai mare operator medical privat din România”, a declarat în comunicat doctorul Lavinia Ionescu, fondatoarea Almina Trading.

Până acum, grupul MedLife a ajuns la cea de 15-a achiziţie, Almina Trading şi Anima fiind ultimele anunţate. MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România, începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat 83 de unităţi medicale.

MedLife s-a listat în decembrie la Bursa de Valori Bucureşti, prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, şi a strâns din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi, mişcare care a reprezentat cel mai mare IPO a unei companii private la bursa românească.

Pachetul majoritat al companiei MedLife este deţinut în continuare de familia Marcu. MedLife a afişat pentru anul trecut pierderi de 1,66 milioane lei, la o cifră de afaceri în creştere cu 29%, până la 503 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare consolidate neauditate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.