Sistemul Medical MedLife, unul din cei mai mari jucători pe piaţa de servicii medicale private din România, anunţă semnarea achiziţionării pachetului integral de acţiuni al Spitalului OncoCard din Braşov, unul dintre cele mai mari şi mai moderne centre de diagnostic şi tratament oncologic din Romania şi din CEE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înfiinţat în 2012, spitalul OncoCard se bazează pe un concept inovator de medicină integrativă care începe din faza de diagnosticare a pacientului oncologic şi acoperă toată perioada de terapii active specifice. Unitatea medicală include ambulatoriu, secţie de chirurgie oncologică, departamentele de hematologie, radioterapie şi imagistică medicală, dar şi un laborator propriu, utilizat intern pentru pacienţii internaţi.

De la deschiderea spitalului şi până la momentul actual au fost făcute investiţii în valoare de 24 de milioane de euro. La nivelul anului 2018, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 41,8 milioane de lei.

”Acest parteneriat vine în urma strategiei noastre de a extinde şi dezvolta segmentul de servicii oncologice şi ne bucurăm să avem alături de noi o echipă de experţi care vor întări şi mai mult zona de excelenţă medicală. OncoCard vine în completarea serviciilor oncologice pe care le asigurăm deja pacienţilor, în secţiile de chirurgie din toate spitalele MedLife, si devine primul centru oncologic integrat la nivel de Braşov şi al doilea la nivel de grup, dupăSibiu. Este o zonă de interes pentru noi şi nu excludem ca în anii următori să investim consistent în tratamentul oncologic de excelenţăla nivel national”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife.

Tranzacţia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei. Odată aprobată, aceasta poate deveni cea mai importantă tranzacţie a grupului MedLife din 2019, reprezentând un pas important în îndeplinirea angajamentului companiei faţă de acţionari şi clienţi.

“Am pledat întotdeauna pentru excelenţa în sănătate, propunându-ne să devenim etalon al calităţii la nivelul serviciilor medicale pe care le oferim, reuşind astfel să insuflăm pacienţilor încredere şi curaj”, a declarat Raluca Butuza, proprietarul acţiunilor OncoCard Braşov.

Prin preluarea spitalului OncoCard, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 27 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind Centrul Medical Micromedica.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ′′M′′.

Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat peste 130 de unităţi medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.