Mastercard a anunţat miercuri lansarea unei noi iniţiative, Accelerate, pentru a susţine companiile din domeniul fintech, inclusiv noua generaţie de bănci digitale, care activează în Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Accelerate a fost conceput pentru a susţine ambiţiile actorilor din sectorul Fintech prin pachete de asistenţă individualizate, care includ accesul la idei, instrumente, tehnologii şi investiţii care susţin inovaţia. Fiind complementar cu programul de succes Start Path, Accelerate întăreşte şi extinde colaborarea Mastercard cu comunitatea orientată spre plăţi a companiilor Fintech, inclusiv cu noua generaţie de bănci digitale”, se arată în comunicat.

Pachetele de asistenţă includ consultarea specialiştilor în licenţe ai Mastercard pentru a sprijini extinderea pieţei, accesul la cunoştinţe specializate şi posibilitatea de a se conecta la bunuri şi instrumente de procesare.

”Resursele includ platforma de servicii profesionale Mastercard Advisors, menită să susţină execuţia ordinului la piaţă, analizarea datelor şi statisticilor. Accelerate oferă şi resurse adaptate la piaţă pentru investiţii strategice şi cerinţe colaterale flexibile pentru fazele iniţiale”, se arată în comunicat.

Crearea acestei platforme reprezintă următorul pas în atingerea obiectivului pe termen lung al companiei, de a fi partenerul preferat de companiile Fintech din toată lumea, a spus Cosmin Vladimirescu, directorul general al Mastercard România.

”La nivel global, comunitatea Fintech este una dintre cele mai vibrante şi dinamice, iar Mastercard se angajează să ajute aceste companii să îşi atingă potenţialul. Având experienţă în susţinerea creşterii industriei de servicii financiare, Mastercard se află într-o poziţie unică de a oferi acea platforma care să propulseze companiile Fintech către creşteri tot mai ambiţioase”, a spus Vladimirescu.

În Europa, parteneriatele Mastercard din zona Fintech includ peste 30 de bănci digitale nou-înfiinţate sau cu tradiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.