Dunărea are debitul mult mai mare decât de obicei, iar pasarelele de acces al maşinilor pe bacul de la Galaţi sunt inundate. Autoturismele trec prin apă pentru a urca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit www.monitoruldegalati.ro, din cauza cotelor crescute ale apelor Dunării, pasarelele de acces al maşinilor pe bac sunt parţial inundate.

"Având în vedere cotele crescute ale apelor Dunării, în zilele următoare, în funcţie de posibilităţi şi de prognozele meteo, vom stabili ce este de făcut, dacă vom muta sau nu pasarelele şi în funcţie de disponibilitatea unor macarale şi a remorcherului necesare”, a precizat Cosmin Chelbaşu, reprezentant Navrom Trecere Bac, pentru sursa citată.

Debitul Dunării la intrarea în ţară este mai mare ca de obicei, dar deocamdată pentru navigaţie nu sunt probleme.

"Un nivel ridicat pentru această perioadă a anului. (...) Media multianuală la intrarea în ţară în debit este 5.200 mc/secundă, astăzi este 9.000, totuşi prognoza este în scădere. Ne aşteptăm în următarele zile să ajungă la 7000 mc. Într-adevăr nivelurile pentru luna ianuarie sunt destul de ridicate”, a precizat Adrian Maizel, purtătorul de cuvânt al Navrom Trecere BAC.

463 de cm măsoară Dunărea astăzi la Galaţi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.