Marriott International, cea mai mare companie de hoteluri din lume, şi Blue Cross Blue Shield Association (BCBSA) au anunţat, duminică, că vor suspenda donaşiile către parlamentarii americani care au votat împotriva certificării victoriei în alegeri a preşedintelui ales Joe Biden, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am analizat evenimentele distructive de la Capitoliu, de subminare a unor alegerilegitime şi corecte şi vom opri donaţiile politice efectuate prin intermediul Comitetului pentru Acţiune Politică către cei care au votat împotriva certificării alegerilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Marriott, Connie Kim, confirmând o informaţie publicată de newsletterul politic Popular Information.

BCBSA, federaţie a 36 de companii independente care oferă serviii de îngrijire a sănătăţii pentru unul din trei americani, a anunţat că ”în urma atacului violent, şocant împotriva Capitoliului SUA şi a voturilor unora dintre membrii Congresului pentru subminarea rezultatului alegerilor din noiembrie prin contestarea rezultatului din Colegiul Electoral, va suspenda contribuţiile către aceşti parlamentari care au votat pentru a submina democraţia noastră”.

Citigroup a afirmat într-un memo văzut de Reuters că a evaluat parlamentarii care au condus atacul împotriva certificării votului din Colegiul Electoral şi a constatat că a oferit 1.000 de dolari campaniei senatorului republican Josh Hawley.

”Dorim să vă asigurăm că nu vom susţine candidaţi care nu respectă legea. Intenţionăm să facem o pauză cu contribuţiile noastre în acest trimestru, în timp ce ţara trece prin tranziţia prezidenţială, din care sperăm să iasă mai întărită şi mai unită”, a scris Candi Wolff, care conduce echipa pentru afaceri guvernamentale a Citi.

Alte companii, precum Ford Motor, nu au luat încă o decizie referitoare la schimbări legate de donaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.