Marii producători auto din Detroit şi sindicatul United Auto Workers (UAW) au anunţat marţi că reintroduc obligativitatea purtării măştii în toate fabricile, birourile şi depozitele din SUA, dar nu şi vaccinarea angajaţilor pentru Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura este un răspuns la anunţul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) referitoare la  modificarea recomandării COVID-19 privind purtarea măştilor de către persoanele complet vaccinate, din cauza variantei Delta, au anunţat General Motors, Ford Motor şi Stellantis, într-un comunicat comun cu sindicatul.

Nissan Motor a mai spus marţi că reintroduce obligativitatea purtării măştilor pentru toţi angajaţii din SUA.

UAW nu susţine necesitatea vaccinării tuturor lucrătorilor pentru Covid-19, iar producătorii de automobile din SUA nu au făcut vaccinarea obligatorie.

Sindicatul şi producătorii de automobile încurajează ferm lucrătorii să se vaccineze.

"Îi îndemnăm pe toţi membrii UAW şi familiile acestora să se vaccineze. Ştiinţa ne spune foarte clar că singura modalitate de a reveni la normal este de a atinge un nivel sporit de imunitate. Totuşi, ştim şi că, pentru unii, există motive religioase şi de sănătate pentru care nu se vaccinează", a declarat preşedintele UAW Ray Curry, într-o scrisoare transmisă marţi.

CDC a afirmat săptămâna trecută că persoanele complet vaccinate ar trebui să poarte măşti în interiorul spaţiilor publice, în locuri cu rate de transmitere comunitară a Covid-19 substanţiale sau ridicate.

CDC a declarat luni că aproape 80% din comitatele SUA se află acum la aceste niveluri.

În iunie, producătorii de automobile din SUA şi UAW anunţaseră că lucrătorii complet vaccinaţi din fabricile lor din SUA nu vor trebui să poarte măşti la locul de muncă, începând cu 12 iulie.

Alte companii, precum şi autorităţil federale, de stat şi locale sporesc presiunile asupra persoanelor pentru a se vaccina.

New York City a anunţat marţi că va impune dovada vaccinării pentru persoanele implicate în activităţi în interior, cum ar fi localurile publice, antrenamentele într-o sală de gimnastică sau vizionarea unui spectacol.

Compania de ambalare a cărnii Tyson Foods a declarat că va cere lucrătorilor să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, alăturându-se unor alte companii, între care Walt Disney şi Walmart, în instituirea unei astfel de cerinţe pentru o parte din forţa lor de muncă.

Preşedintele SUA Joe Biden a ordonat lucrătorilor din agenţiile federale să se vaccineze sau să se supună testelor regulate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.