Mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproape două milioane de lei, au fost găsite de poliţiştii de frontieră în patru containere sosite în Portul Constanţa. Bunurile erau destinate unor firme din România şi Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii de Coastă au transmis, marţi, că o echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a controlat  trei containere încărcate cu bunuri, sosite din China.
 
“În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul acestora se aflau mai multe bunuri susceptibile a fi contrafăcute, printre care aproximativ 13.800 jucării din plastic destinate unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Iaşi, 4.801 bucăţi unelte de mână şi măşti de sudură destinate unei firme din Ploieşti, şi 2.028 bucăţi maşini de jucărie destinate unei societăţi comerciale de pe Ucrainei”, au precizat poliţiştii de frontieră. 
 
Toate bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.691.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
 
De asemenea, luni, poliţiştii de frontieră şi un inspectori vamali au verificat un container sosit din Emiratele Arabe Unite. 
 
“În urma verificărilor s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 519 parfumuri, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute, având ca destinatar o societate comercială din Bucureşti”, a menţionat sursa citată. 
 
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 200.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
 
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.