Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că, în opinia sa, preţul la energie trebuie reglementat şi a subliniat că România are capacităţi de producţie, dar pe care nu a ştiut să le gestoneze, până acum, într-un mod coerent. Ciolacu a precizat că ministrul Energiei ar trebui să aibă iniţiativa unor programe, astfel încât să fie găsită cea mai bună soluţie pentru români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă când ar trebui ca România să treacă la o piaţă reglementată, în energie, Marcel Ciolacu a subliniat că nu trebuie să existe un vid legislativ, iar ordonanţa care prevede anumite compensări în acest domeniu, s-ar putea prelungi.
 
”Cu respectarea legii, nu trebuie lăsat un vid legislativ. Dacă nu avem capacitatea şi cei de la ANRE nu au posibilitatea să se încadreze în perioada necesară pentru a veni cu o propunere de reglementare, categoric, ordonanţa se va prelungi. În acest moment, atât eu, cât şi prim-ministrul primim informări şi împreună cu Ministerul de Finanţe primim informări, dar aşteptăm şi pe ministrul Energiei, fiindcă Ministerul Energiei trebuie să fie iniţiatorul  acestor lucruri, acestor programe, să găsim soluţia cea mai bună pentru români, atât în zona casnică, cât şi non-casnică, pentru economia românească”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
Liderul social-democrat a mai precizat că în opinia sa, preţul la energie ar trebui reglementat.
 
”În opinia mea, rămâne în continuare, preţul trebuie reglementat şi  e o discuţie lungă. Acum s-a ajuns la aceste preţuri, sunt nişte preţuri la fel de mari ca şi în restul Europei, dar România are anumite capacităţi de producţie, pe care nu le-a gestionat până la acest moment foarte coerent”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.