Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a făcut o vizită în judeţul Sălaj, în localităţi care au în derulare proiecte cu fonduri europene. La Şimleul Silvaniei, comunitatea cu 17.000 de locuitori are un portofoliu de proiecte de aproximativ 20 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloş, a făcut, vineri, o vizită în judeţul Sălaj, unde a analizat împreună cu autorităţile locale – preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu şi primarii comunităţilor din judeţ, stadiul proiectelor finanţate cu fonduri europene aflate în derulare şi oportunităţile de accesare a fondurilor destinate autorităţilor locale.  

”Prin Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în valoare totală de 2,3 miliarde de lei, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, 98 localităţi din judeţ vor beneficia de extinderea alimentării cu apă potabilă şi de asigurarea colectării şi epurării apelor uzate. De asemenea, prin schema de granturi destinate autorităţilor locale, va fi pus la dispoziţie un buget total de 500 de milioane de euro pentru producerea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu de energie al autorităţilor locale şi pentru comercializare, ceea ce va facilita gestionarea costurilor cu serviciile publice în domeniul educaţiei, sănătăţii, inclusiv alimentarea cu energie termică a populaţiei, iluminatul public sau transportul public de călători”, a transmis MIPE, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată aprecizat că ministrul Marcel Boloş a vizitat mai multe obiective de investiţii finanţate din fonduri europene din Şimleul Silvaniei, comunitate cu 17.000 de locuitori şi cu un portofoliu de proiecte de aproximativ 20 de milioane de euro.  

Printre acestea se numără trei coridoare de mobilitate urbană, extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare, reabilitarea şi dotarea a două grădiniţe şi a unui liceu, achiziţia de vehicule nepoluante pentru transportul public, renovarea energetică a locuinţelor prin ”Valul renovării” finanţat prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă).  

”Acum un an, când primarul Cristian Mihai Lazăr îşi începea mandatul, am pornit de la zero discuţia despre accesarea fondurilor europene pentru comunitatea din Şimleul Silvaniei. Între timp, cel mai tânăr primar de oraş din România a reuşit să crească un portofoliu de proiecte de care sunt mândru şi sunt convins că, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, vor prinde contur şi alte proiecte importante precum parcul de specializare inteligentă, o noutate a următoarei perioade de programare. Şimleul Silvaniei oferă astăzi un model de dezvoltare urbană căruia i se conturează o perspectivă serioasă prin intermediul fondurilor europene”, a transmis ministrul Marcel Boloş. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.