Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, şi şi secretarul de stat Csilla Hegedus au avut, marţi, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor despre sprijinirea IMM-urilor în accesarea fondurilor pentru digitalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apelul pe care urmează să îl deschidem pentru digitalizarea IMM-urilor va sprijini mediul de afaceri din România să devină mai competitiv şi să se adapteze la realităţile digitale ale economiei de astăzi. Este un apel de proiecte care finanţează o arie mai largă de activităţi şi nu se limitează la achiziţia de echipament, ci vizează digitalizarea şi automatizarea proceselor. Invităm sectorul bancar să se implice în facilitarea accesului la banii europeni dedicaţi IMM-urilor prin PNRR, aşa cum s‑a întâmplat în cazul altor programe care susţin competitivitatea mediului de business din România”, a declarat ministrul Marcel Boloş.  

Potrivit ministerului, apelul pentru digitalizarea IMM-urilor finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă beneficiază de o alocare de 347,5 milioane euro şi este un apel competitiv prin care pot fi accesare granturi de până la 100.000 euro pe întreprindere pentru adoptarea tehnologiilor digitale cum ar fi achiziţiile de hardware TIC, dezvoltarea şi/ sau adaptarea aplicaţiilor/ licenţelor software, inclusiv soluţiile de automatizare a proceselor robotizate şi a fluxurilor tehnologice, achiziţionarea de tehnologii blockchain, achiziţionarea de sisteme de inteligenţă artificială, învăţarea automată, realitatea augmentată, realitatea virtuală, achiziţionarea unui site de prezentare, achiziţionarea de servicii de cloud şi de internet al obiectelor, formarea personalului cu ajutorul echipamentelor IT, consiliere/analiză pentru identificarea soluţiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile. 

”În cadrul acestui apel, valoarea ajutorului de minimis reprezintă 90% din totalul cheltuielilor eligibile, diferenţa reprezentând cofinanţare ce trebuie asigurată din surse proprii. Discuţiile cu reprezentanţii sectorului bancar vor continua, în perioada următoare, în paralel cu derularea calendarului pentru apelul de proiecte destinat digitalizării”, a mai transmis MIPE.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.