Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, afirmă, miercuri, că ”prioritatea imediată pentru România” este creşterea absorbţiei fondurilor europene din actualul exerciţiu bugetar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am discutat seara trecută despre acest obiectiv, pentru care pregătim deja măsuri concrete în Guvernul României, cu europarlamentarii ce reprezintă întreg spectrul politic din România. Au fost discuţii foarte constructive, în cadrul cărora am dezbătut pe larg stadiul pregătirii cererii de plată aferente PNRR, cu accent pe parteneriatul şi elementele de sprijin de care avem nevoie din partea structurilor UE. Întâlnirea a fost posibilă cu sprijinul doamnei Ambasador Iulia Matei, din cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, căreia îi mulţumesc pe această cale. Mulţumesc, de asemenea, participanţilor, pentru deschidere şi suportul oferit în demersurile pe care le susţinem”, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Marcel Boloş.  

Potrivit acestuia, ”întreaga activitate trebuie să se concentreze în acest moment pe utilizarea cât mai eficientă a banilor europeni pe care îi avem la dispoziţie”.  

”Este un proces în care nu ne permitem să facem paşi greşiţi! Astăzi, agenda mea de la Bruxelles continuă cu două întâlniri de la care am mari aşteptări, cu Céline Gauer, Director-General - Head of the Recovery and Resilience Task Force, şi cu Elisa Ferreira, comisarul pentru politică regională”, a mai transmis ministrul.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.