Ministrul de Externe, Ramona Mănescu a declarat, joi seară, că îşi doreşte o clarificare astfel încât partenerii americani de la Exxon să fie convinşi că România este pregătită să lucreze împreună pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. ”Dorinţa noastră este ca un partener aşa cum este Exon să rămână şi să lucrăm cât mai mult şi cât mai bine împreună”, a spus Mănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ramona Mănescu a declarat că parteneriatul cu Exxon, pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră ”presupune ca şi noi să facem nişte paşi într-o direcţie aşteptată”.

”Dorinţa noastră este ca un partener aşa cum este Exxon să rămână şi să lucrăm cât mai mult şi cât mai bine împreună. Sigur că asta presupune ca şi noi să facem nişte paşi într-o direcţie aşteptată. Până la urmă, cred că lucrurile se vor aşeza, vor intra pe un făgaş normal, şi chiar îmi doresc ca în foarte scurt timp să clarificăm această poziţie. (…) şi doamna premier îşi doreşte acelaşi lucru”, a declarat Ramona Mănescu.

Ea a precizat că a existat ”un moment de tensiune”, dar partenerii americani ”au numai de câştigat ”. 

”Eu mă aştept ca de acum încolo diplomaţia energetică să îşi spună cuvântul şi să îşi dovedească eficienţa, inclusiv în convingerea partenerilor americani că au numai de câştigat dacă merg mai departe alături de noi şi dacă răspund şi acelor cetăţeni români care între noi fie vorba, sunt foarte pretenoşi cu Statele Unite şi deschişi în ceea ce înseamnă SUA”, a mai sous Mănescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.