Acţionarii Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze din România şi una dintre cele mai profitabile companii de stat, i-au prelungit mandatul lui Adrian Volintiru la conducerea companiei cu patru ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul de Administraţie al Romgaz, prin Hotarârea nr. 45/01.10.2018, numeşte pe Volintiru Constantin Adrian în funcţia de director general al Romgaz pentru o perioadă de patru ani”, arată un comunicat transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acesta fusese numit iniţal şef al Romgaz în luna iunie cu un mandat de patru luni.

Volintiru a fost preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), dar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Poştei Române. De asemenea, din iunie 2011 până în noiembrie 2012 a fost director general al Vulcan SA.

Romgaz are peste 6.000 de angajaţi şi o capitalizare de 13,12 miliarde lei.

Începând din 2013, acţiunile societăţii sunt tranzacţionate pe piaţa reglementată administrată de BVB (Bursa de Valori Bucureşti), sub simbolul SNG, şi pe piaţa principală pentru instrumente financiare listate a LSE (London Stock Exchange), sub formă de Certificate Globale de Depozit (Global Deposit Rights – GDR) emise de The Bank of New York Mellon, sub simbolul SNGR.

Acţionar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.