Mai mulţi angajaţi ai Facebook au fost prinşi lăsând review-uri pozitive pe pagina display-ului inteligent Portal, din cadrul magazinului online Amazon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toată lipsa de încredere de care suferă în ultima vreme, Facebook are dificultăţi în a convinge utilizatorii să primească în casă un dispozitiv inteligent cu microfon, cameră video şi legătură directă cu serverele companiei.

Însă, se pare că există şi utilizatori mulţumiţi cu dispozitivul Portal, de care mulţi se tem că i-ar putea spiona. Singura problemă e că cei mulţumiţi sunt chiar angajaţii Facebook.

Descoperirea a fost făcută de Kevin Roose, jurnalist New York Times, care a observat că mulţi dintre cei care lăsau recenzii pozitive pentru Portal pe Amazon erau, în fapt, angajaţi ai Facebook.

Review-urile angajaţilor Facebook erau verificate de Amazon, ceea ce înseamnă că aceştia chiar au cumpărat produsul de pe Amazon înainte de a posta recenziile.

Unul din executivii companiei, Andrew Bosworth, a confirmat că respectivi sunt angajaţi ai Facebook. Bosworth spune nu este o acţiune organizată de Facebook şi că nu încurajează acest comportament.

Fiind vorba de achiziţii verificate, există posibilitatea ca review-urile respective să fie valide. Însă, chiar şi aşa, regulile Amazon spun că nu este permis angajaţilor unei companii să acorde review-uri unui produs al acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.