Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, investeşte 300.000 de euro şi intră pe piaţa sistemelor fotovoltaice. Compania îşi propune să realizeze 10% din cifra de afaceri totală din 2022 din vânzările de sisteme fotovoltaice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, investeşte 300.000 de euro în dezvoltarea unei noi categorii de produse – sisteme fotovoltaice. Dezvoltarea noii game are loc în contextul creşterii semnificative a cererii pentru astfel de produse, atât pentru sisteme complete off-grid sau on-grid, cât şi pentru echipamente şi accesorii de instalare”, anunţă compania.

Compania a început dezvoltarea noii game de produse la începutul anului şi, în prezent, listează peste 200 de produse în site, planul fiind să încheie anul cu peste 250 de repere listate, care să acopere un spectru cât mai mare din cerere.

”Investiţia include stocul de produse, research-ul şi factorul uman. A fost nevoie de multă muncă, pentru a pune la punct un sistem de livrare pe care să îl îmbinăm cu soluţii de instalare a panourilor fotovoltaice asigurate de echipe autorizate. Ne-a interesat să oferim o soluţie completă, prin care să ajutăm clienţii finali, mai ales în contextul crizei energetice. Vânzările de produse fotovoltaice sunt în continuă creştere. Putem spune că am trecut deja de primul Megawatt vândut şi prevedem o creştere şi mai accelerată în viitor”, spune Sorin Felea, director Atu Tech, menţionând că obiectivul companiei este ca, până la finalul anului, vânzările de sisteme fotovoltaice să reprezinte aproximativ 10% din cifra totală de afaceri aferentă anului 2022 şi 15% din cifra de afaceri de anul viitor.

În ceea ce priveşte sistemele achiziţionate pe piaţa B2C, cel mai bine vândute sunt sistemele complete, cu o putere instalată între 5-15 KW, cu montajul inclus, de regulă, pe acoperişul clădirilor. De asemenea, se vând cel mai bine produsele de la branduri cunoscute şi care au un preţ competitiv care ajunge, în medie, la aproximativ 1.000 de euro / KW instalat.

Specialiştii companiei recomandă ca instalarea sistemelor fotovoltaice, la fel ca şi cele de supraveghere video şi de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesionişti, autorizaţi. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greşită a sistemelor, aspect foarte important în buna funcţionare a acestora.

Atu Tech lucrează, în prezent, cu 40 de echipe de instalatori profesionişti de sisteme fotovoltaice, autorizaţi de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Atu Tech (a2t.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania, înfiinţată în 2011, are sediul în Sibiu şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 13 milioane de euro (64 milioane lei). Magazinul online comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porţi, interfoane şi videointerfoane, sisteme anti-incendiu şi de sonorizare, instalaţii electrice, reţele şi telefonie etc. Atu Tech dispune de o reţea de peste 1.000 de instalatori parteneri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.