Compania Lufthansa anunţă că suspendă cursa aeriană Frankfurt-Iaşi, începând cu 13 ianuarie, din cauza traficului redus de pasageri, în contextul pandemiei de Covid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Aeroportului Iaşi anunţă, marţi, că a primit o informare de la compania Lufthansa prin care se anunţă suspendarea rutei Iaşi-Frankfurt, începând cu 13 ianuarie 2022, până la o dată ce va fi comunicată ulterior. 

"Decizia a fost luată de companie, pe baza unor considerente comerciale. Cererea scăzută, în contextul pandemiei de COVID-19, este motivul principal pentru care operarea acestei rute se întrerupe de anul viitor. Situaţia de faţă nu e singulară, ci se regăseşte peste tot în lume, unde multe companii aeriene sunt nevoite să renunţe temporar la anumite destinaţii, din cauza restricţiilor de călătorie, pentru limitarea pierderilor financiare", se arată într-un comunicat al Aeroportului din Iaşi. 

Lufthansa va informa pasagerii care şi-au făcut rezervări pe ruta Iaşi-Frankfurt pentru perioada următoare, despre posibilitatea reprogramării călătoriilor pe alte zboruri sau pe alte aeroporturi din ţară. De asemenea, pasagerii vor putea opta pentru o reprogramare gratuită a călătoriei sau pentru rambursarea integrală a biletelor neutilizate. 

Primul zbor din Iaşi spre aeroportul din Frankfurt a fost pe 2 iulie 2021, ruta nou înfiinţată având câte patru frecvenţe săptămânale, pe care compania le-a menţinut pe toată durata operării. 

Aeroportul Iaşi susţine că se află într-un dialog permanent cu reprezentanţii Lufthansa şi că va depune eforturi pentru ca această destinaţie să revină în programul de zbor. 

"Există perspective de reluare a rutei spre Frankfurt, din vara anului viitor, în vederea continuării colaborării cu operatorul german", precizează conducerea aeroportului ieşean. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.