Lufthansa şi-a redus pierderile în trimestrul doi şi a înregistrat primul flux pozitiv de capital liber de la începutul pandemiei de coronavirus, operatorul aerian german explicând că şi-a redus costurile peste aşteptări, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul, care  mai include operatorii Eurowings, Swiss, Brussels şi Austrian Airlines, a anunţat că pierderea operaţională ajustată a scăzut cu 43% faţă de intervalul similar al anului trecut, la 952 milioane de euro. Analiştii anticipau o pierdere de 971 de milioane de euro.

Lufthansa a obţinut venituri de 3,2 miliarde de euro, uşor sub nivelul de 3,3 miliarde de euro anticipat de analişti.

Compania, care a prezentat în iunie planuri pentru revenirea la profitabilitate cu un număr mai mic de avioane şi angajaţi, a arătat că anticipează în continuare o cerere ridicată pentru destinaţiile turistice şi redresarea afacerilor din sectorul călătoriilor în a doua jumătate a acestui an.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.