Deutsche Lufthansa nu a reuşit, sâmbătă, să evite o grevă a personalului navigant al diviziei Germanwings, care va fi declanşată luni, sindicatul respingând concesiile conducerii pentru că ar fi insuficiente, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O ofertă a Germanwings, divizie cu discount care efectuează curse pe distanţe scurte, de a intra într-un proces de mediere şi a oferi concesii pentru activităţile part-time, a fost respinsă de sindicatul UFO.

Sindicatul a precizat că va organiza greva de luni până miercuri, aşa cum anunţase deja vineri.

Greva reprezintă o escaladare a unui conflict din ultimele luni dintre Lufthansa şi diviziile sale, legate de salarii şi pensii.

Personalul navigant al Lufthansa a participat în noiembrie la o grevă de două zile, care a avut ca rezultat anularea a unul din cinci zboruri, afectând aproximativ 180.000 de pasageri. Protestul a costat compania aeriană germană între 10 şi 20 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.