Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că în România s-au produs dezechilibre financiare, dar nu este necesar un acord cu Fondul Monetar Internaţional. ”În general, ai nevoie de un acord cu FMI atunci când nu ai capacitatea de a găsi resursele financiare (...) nu suntem într-o situaţie atât de disperată”, a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost întrebat, luni seară, la TVR 1, dacă e necesar un acord cu FMI.

”Nu suntem încă într-o astfel de situaţie. În general, ai nevoie de un acord cu FMI atunci când nu ai capacitatea de a găsi resursele financiare pentru susţinerea deficitelor, pentru finanţarea golurilor de casă pe piaţa liberă, ca să spun aşa. Nu suntem într-o situaţie atât de disperată. Aici chiar vreau să dau încredere şi investitorilor şi oamenilor”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a precizat că trebuie să se reducă deficitul bugetar, sub 3%, dar măsurile trebuie luate gradual.

”Sigur s-a creat un dezechilibru, unul destul de mare, dar trebuie să luăm măsuri graduale pentru a reechilibra. (...) o contracţie prea rapidă poate să aibă efecte negative asupra creşterii economice, asupra disponibilităţii oamenilor de a consuma, de a se împrumuta”, a mai spus premierul.

Acesta a afirmat că deficitul bugetar pentru 2019 va fi cunoscut abia la finalul anului, dar va trece de 4%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.