Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a semnat, miercuri, certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de extindere a Terminalului Pasageri-Plecări din cadrul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu" Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere faptul că, după pandemia de Covid-19, traficul de pasageri se estimează că va reveni la nivelul anului 2019, când au fost înregistraţi aproape 3 milioane de pasageri, am decis să urgentăm extinderea actualului terminal de plecări. În acest fel vom putea să procesăm în condiţii corespunzătoare toţi pasagerii şi să fluidizăm, astfel, zona destinată îmbrăcării, un spaţiu supra-aglomerat, în special în orele de vârf", a declarat, miercuri, Alin Tişe, citat într-un comunicat de presă.  

Noua investiţie constă în extinderea, pe latura nordică, a actualului Terminal de Pasageri Plecări, atât la parterul clădirii, cât şi la etajul acesteia, inclusiv prin suplimentarea numărului porţilor de îmbarcare destinate zborurilor interne şi externe.  

Vor fi, astfel, amenajate trei noi porţi de îmbarcare, din care una destinată traficului intern şi două pentru cel extern.  

La finalul lucrărilor de construire, Aeroportul clujean va deţine nu mai puţin de patru porţi de îmbarcare destinate zborurilor interne şi opt porţi de îmbarcare pentru plecări internaţionale. 

Suprafaţa totală cu care va fi extins terminalul pe cele două nivele este de 8.962 mp, cu o arie desfăşurată de cca. 22.500 mp.  

Prin această investiţie se urmăreşte o mai bună separare fizică a fluxurilor pentru zborurile interne şi internaţionale, creşterea numărului de filtre de control pentru procesarea pasagerilor în orele de vârf, asigurarea unui acces facil între cele două nivele ale terminalului prin realizarea unor scări/lifturi, etc. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.