Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pentru a discuta implementarea cât mai eficientă a sistemului RO E-Transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut astăzi o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pentru a discuta implementarea cât mai eficientă a sistemului RO E-Transport. Inputul primit din piaţă şi discutarea fiecărei probleme împreună cu toţi cei implicaţi duc mereu la identificarea celor mai bune soluţii”, a anunţat Heiuş, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.  

Guvernul României a aprobat, în 8 aprilie, proiectul de Ordonanţă de urgenţă promovat de Ministerul Finanţelor prin care se stabileşte implementarea sistemului electronic integrat RO e-Transport de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat. Sistemul monitorizează în timp real deplasarea bunurilor cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României, astfel: transportul bunurilor achiziţionate şi livrate intracomunitar, transportul bunurilor care fac obiectul operaţiunilor vamale, transportul bunurilor între două locaţii situate pe teritoriul naţional. 

Sistemului RO e-Transport include module informatice de gestiune a transporturilor de bunuri, cu coduri unice de înregistrare pentru fiecare transport, elemente de interconectare cu camere de luat vederi şi alte dispozitive specifice de monitorizare a traficului rutier şi componente software pentru analiza integrată a datelor. 

OUG prevede că este obligatorie declararea anticipată a datelor aferente transporturilor rutiere a bunurilor cu risc fiscal ridicat, în funcţie de tipul operaţiunii, beneficiarului sau, după caz, furnizorului din România. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.