Lockheed Martin îşi retrage contractorii de la o bază militară irakiană, unde lucrează la întreţinerea avioanelor de luptă F-16, din cauza riscurilor de securitate, au declarat trei surse irakiene şi americane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Baza aeriană Balad, care se află la nord de Bagdad, a fost ţinta unor atacuri frecvente cu rachete, despre care oficialii americani cred că sunt efectuate de miliţii susţinute de iranieni.

Un oficial american şi două surse din Irak cu cunoştinţe despre personalul de la bază, vorbind sub condiţia anonimatului, au declarat că personalul este retras din cauzaa situaţiei de securitate.

Lockheed Martin nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Nu este clar câţi contractori lucrează la bază sau unde vor fi repoziţionaţi, dar retragerea lor evidenţiază îngrijorările cu privire la pericolele la care sunt expuşi contractorii americani.

Trei rachete au lovit baza la începutul acestei luni şi retragerea personalului vine după ce atacurile recente cu rachete s-au apropiat de zonele din bază la care funcţionează Lockheed.

Statele Unite au solicitat frecvent guvernului irakian să ia măsuri pentru a face faţă atacurilor cu rachete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.